2005'te post-60s turkish art dersi için yusuf atılgan'ın aylak adam'ı ile ilgili "aylaklayarak varolmacılık ve romanı" diye bir yazı yazmıştım. sonra onu o zamanlar çıkan agora diye bir dergi yayımlamıştı. agora belki hala çıkıyordur, bilemiyorum. neyse, demin google'da ismimi arattım - hayır hiç böyle bir adetim yoktur, ama ali'den aldığım keith gessen'in all the sad young literary man'deki devamlı kendisini google'layıp goggle'ının "shrink" ettiğini fark ettiğinde bunalıma girince google'ı arayıp şikayette bulunan karakterden ilham aldım. neyse, işte benim bu yazı meğerse internette birçok sitede alıntılanmış, kopyalanmış, insanlar hakkında güzel yorumlar yapmış, aylak adam'la ilgili en kapsamlı yazı budur falan demişler. elbette pek hoşuma gitti.
ancaaak, gelelim yazıdaki ufak bir pürüze. yazıda atılgan'dan şöyle bir alıntı yapmıştım: “Kimse bir başkasına ulaşamaz, çünkü kimse kendi sınırlarına varamaz.” hbk yazıyı pek beğenip beni ofisine çağırmıştı, ama o cümlenin yanından ok çıkartıp 'bunun kaynağını belirt.' demişti. cümlenin kaynağını baştan belirtmemiştim, çünkü cümle atılgan'a değil, auster'a aitti; hayaletler romanından. ben sonradan hayaletler'i tekrar okurken fark etmiştim. zamanında yaratıcı bir lapsus'um olmuş, çok mu?
neyse, böylece bu hatayı düzeltmiş olayım. gerçi bu cümle atılgan'a da yakışıyor, fazla mahsuru yok.
1 gün önce
son zamanlarda yaptığım en iyi şey yazını okumaktı.
YanıtlaSilYusuf Atılgan'da da hiç Yusuf Atılgan tipi yok yahu.
YanıtlaSilahahah, yav eski ve zayıf bir yazı aslında, toy zamanlarımdan.
YanıtlaSilnasıl bi tipi olacaktı yav?
YanıtlaSiltankut tebrik ederim çok güzel bi yazı olmuş çok sevindim ben de okuduğuma
YanıtlaSilTankut, komik bir rastlanti oldu. Benim blog'a kimler nerden gelmis diye bakarken Oxford'dan birinin 'Omer Cavusoglu London' diye Google.com.tr'den bir search uzerinden geldigini gordum (heralde haftasonu Sabanci-Oxford konferansinda bir adimi gorup merak etti). Sonra da senin yazini gordum. Bir de bunlar yetmiyormus gibi Oxford'dan Google'layan kisinin karsisina cikan listenin 2. sayfasinda daha once online olarak dandikce bir roportaj verdigim bir derginin beni 'feature' ettigini ilk defa gormus oldum bu sayede: http://www.studylondon.ac.uk/assets/0000/0379/InsightE9.pdf
YanıtlaSilBoylelikle, gazete/dergilere verilen roportajlarda soylediklerinin ne kadar cok degistirildigine de taniklik etmis oldum.