10 Mart 2010

denklemler

ortaokulda matematik derslerinde - hangi konuydu bilmiyorum, bilmemkaçıncı dereceden denklemler falan herhalde - mathes (matematik hocasının soyadı mathes'ti), tilp ya da kirsch, ceket kollarının tebeşir tozu içinde kalması pahasına kollarını tahtaya dayayarak denklemin bir parçasını kapatırdı, böylece o parçayı yok sayarak bir sonraki aşamaya geçer, gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra o parçayı tekrar eklerdik.
gerçek hayatta da bu mümkün müdür?

1 yorum:

  1. Herbert Mathes olamaz, olmamali, zira adam bir gun utusuz bir kiyafetle gelmedi, oyle bakimliydi ki ayni kiyafetle okuldan cikip Ciragan Sarayina baloya girebilirdi.
    Kisch yapmistir diycem ama o ayi da ceket giymezdi. Dersin ortasinda karsi odaya (Alman ogretmenler odasi) girip sigara icer gelirdi. Zaten sonrasinda da "boyle pasaklilik olmaz" dusuncesiyle gitti evlendi, memlekete dondu, temizik islerini hanima yikti.
    Hocalardan biri de "buraya kadar yazamadiysaniz bosverin simdi anlatacaklarima konsantre olun" mahiyetinde acilir kapanir tahtanin bir kulagini kapatirdi. O da acayip bir kafaydi.
    Hey gidi gunler.

    YanıtlaSil

başka bloglar: eş dost tanıdık ve sevgi saygı çerçevesi