21 Mart 2009

seçim loto

bu blogun sadık takipçileri,

seçimler yaklaşıyor; vazgeçilmez eğlencemiz seçim loto, yeni formatıyla yine karşınızda!

önceki seçimlerde elden ele kağıt dolaştırarak oynattığım bu eşsiz oyunu, yurtdışında olmam sebebiyle blog üzerinden gerçekleştirmeye karar verdim. lise sondayken ilk defa oy kullanacağımız genel seçimlerden önce oynadığımız lotoda, ali rıza nereden duymuşsa, bbp bu sene çok yüksek oy alacak diye tutturmuş, iddiaya falan girmiş, sonra da iddiayı ve lotoyu kazanmak uğruna gidip bbp'ye oy vermişti. saçmalık işte; bakın bu sene böyle şeyler olmasın!

kurallar şöyle: bu mesaja yorum yazarak iki kupon birden dolduracak, bu iki kuponda akp, chp, dtp ve mhp'nin oy oranlarını tahmin edeceksiniz. ilk kupon, yurt genelinde belediye genel meclisi seçimlerindeki oy oranları hakkında olacak, ikincisi ise istanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri ile ilgili. tahmini sonuçlarla gerçek sonuçlar arasında en az fark bulunan kupon, lotoyu kazanmış olacak. kazanana hep birlikte bravo diyeceğiz. ayrıca bu blogda kendisine bir entry hakkı tanıyacağım; ne büyük bir şeref yarabpi!

tabii, kuponlarınızda başka partilerin oy oranları üzerine de tahminde bulunabilir, ankara izmir bağcılar alsancak gelibolu vs. seçimleri hakkında da yorumlarda bulunabilirsiniz.

sevgili blogseverler, haydi eller yorum butonuna, tahminler havaya!

25 yorum:

  1. tabii ilk tahmin benimki oldu. seçime katılım oranının %80 civarında olacağını varsaydım. şöyle:

    1. kupon (yurt geneli)
    akp %38
    chp %25
    dtp %9
    mhp %13

    2. kupon (istanbul)
    akp %34
    chp %36
    dtp %6
    mhp %5

    YanıtlaSil
  2. Ben kazanirsam gofret isterim:

    1. Kupon
    AKP %43
    CHP %21.5 (uf bu kadar net de tahmin olmaz)
    MHP %15
    DTP %8

    2. Kupon
    AKP %40
    CHP %28
    MHP %6
    DTP %4
    DSP %4 (bu da benden olsun)

    bir de link: http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&Date=21.03.2009&ArticleID=927259

    YanıtlaSil
  3. seçim öncesi lotoları hep çok eğlencelidir. oynayanın ülke-çaplı parti siyasetine mesafesini ölçmesi bakımından öğreticidir de. ibb için bişey diyemiyorum ama yurt geneli için şöyle bol küsüratlı, göze hoş görünen bir tahmin yapayım:

    akp %39.7
    chp %21.2
    mhp %15.5
    sp %6.6
    dtp %6.5

    YanıtlaSil
  4. sevgili tanku
    öncelikle bizi bu güncel siyasi olaya eğlenceli bir üslupla dahil ettiğin için teşekkür ediyor, tarafımdan hazırlanacak olan "levent kırca yeterlilik belgesi"nin en kısa zamanda elince olacağını müjdelemek istiyorum

    ben de deniztokgöz gibi küsüratlı bir kupon düşünüyorum
    öncelikle istanbul için kemal kılıçdaroğlu nun ufak bir farkla kazanacağını tahmin ediyorum
    yurt genelinde ise

    akp %41
    chp %23
    mhp %11 gibi şeyler düşünüyorum
    dikkat ettiysen küsüratlı gibi başladım ama net rakamlar verdim. böyle bir şaşırtmançlı süreç olsun istedim

    üsküdar için de ayrı bir parantez açmak istiyorum
    mahallemizin her yerinde gördüğüm üzere sevgili sosyalist aday levent kırca'nın "sizi güldürmeye geldim" "üsküdar'ı güldürücem" "lan çok eğlenicez diyorum oyları bana verin" temalı afişlerle çırpınışı söz konusu. ben mizah kültürünün beşiği olarak kabul edilen üsküdar halkının da bu afişleri boş geçmeyeceğini tahmin ediyorum. evet. bu seçimde de politikanın kalbi üsküdar'da atacak

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. tanku ve emry,
    kılıçdaroğlu'nun kazanması çok uzak bir ihtimal gibi görünüyor bana. mütevazı kamuoyu yoklamalarım da, kendisinin topbaş'tan net bir fark yiyeceği sinyallerini veriyo bi kaç aydır.

    çok uzaktan ve afaki nitelikte bir tahmin olacak ama, ankara'da da gökçeğin kazanacağını ancak karayalçın ve mansur'un paylaşacağı yüklü oranlar nedeniyle ikiliye fazla fark atamayacağını düşünüyorum. neyse orada yaşayanlar daha gerçekçi tahminler yapacaktır elbet.

    YanıtlaSil
  6. deniz.
    ne diyosun lan,
    piç

    YanıtlaSil
  7. ha bir de dersim meselesi var. 60'lardan bu yana, kendini sol olarak adlandıran partilerin dışında hiç bir partinin adayına merkez başkanlığını kaptırmayan şehirde bu sefer akp'nin şansı baya yüksek görüniyi. senelerdir burada seçimlere ittifak halinde giren chp-dışı sol bu sefer bölünmüş vaziyette. bir yanda dtp-emep önderliğindeki bloğun ortak adayı, bir diğer yanda tkp-ddhd ve bilimum kitle örgütünün adayı var. baya bir bölüneceğe benziyor oylar.

    YanıtlaSil
  8. valla benim bütün bildiğim ntv seçim otobüslerine dayanıyor. ama genel bir fikrim var ki, bizimkiler ekonomiye bakar kardeş. ekonomi kötü gider, oylar düşer. bi de chp orada burada fena adaylar çıkarmadı gibi. akp'den kopacak kürt oyları da var. ayrıca sp de iyi çalışıyor falan. akp'nin bazı başarılarını abartan ve alevi oylarının akp'ye kayacağını sanan yorumcuların bayağı yanıldığını düşünüyorum.
    dersim'de akp almaz, ben röportajları izledim, adam sırtında çamaşır makinesi ile "tabii ki akp'ye vericem," diyor, öbürü "bu sefer kessin ak parti," falan diyor ama nası yalan nası yalan.

    YanıtlaSil
  9. tanku şöyle bir durum var,
    insanlar ciddi ciddi türkiye'nin krizden etkilenmedğini düşünüyor, "dünyada üçüncüymüşüz" gibi laflar dolanıyor ortalıkta. kendi araştırıp bulmaya çalışmayan insanlar da bu kafayla hareket edecek

    YanıtlaSil
  10. Dead FM'in goruslerine katiliyorum, Topbas Istanbulu agir goturecek. Ve hakkaten Levent Kirca'nin hali uzuyo beni. Yine de genel olarak AKP'nin oylarinin azalacagini dusunuyor blog ahalisi, insallah diyorum ama bana o kadar yakin bi ihtimal gibi gelmiyor. Hele de "van minut"ten sonra...

    YanıtlaSil
  11. bu da benden :

    1.kupon :

    AKP %42
    CHP %22
    MHP %14

    2.kupon (istanbul)

    AKP %45
    CHP %28

    YanıtlaSil
  12. oha azına sçtın istanbulun
    adeta gelişmiş bir erzurum

    YanıtlaSil
  13. loto abi bu, sansimi deniyorum. tarhan erdem olmak isterdim ama olmadi :(

    YanıtlaSil
  14. istanbul sana küstü hank :(

    YanıtlaSil
  15. Benimkiler de soyle:

    1|
    AKP %45
    CHP %20
    DTP %6
    MHP %15

    2|
    AKP %49
    CHP %28
    DTP %2
    MHP %11

    YanıtlaSil
  16. halkin nabzi şöyle dursun, kimsenin nabzini tutma konusunda becerikli olmayan bir yurttaş olarak perşembe akşamini bekleyip tarhan erdemin spoyilerinden kopya çekmeyi planliyordum sinsice, sonra sinsilik senin neyine bu anca hiyarca olabilir diyerekten bu eylenceli fakirfukara oyununa ben de en kötü tahmin dalinda adayliğimi koymaya karar verdim.

    yurt:
    akp 46
    chp 22
    mhp 11
    dtp 07

    istanbul:
    akp 40
    chp 34
    mhp 09
    dtp 05

    YanıtlaSil
  17. kılıçdaar kılıçdaar kılıçdaroğluuu
    hem iyii hem güzeel bir insanoğluuu

    kılıçdaroğlu bana da alamayacak gibi geliyor. işin kötüsü akp bu seçimden de sağ çıkarsa 5 yıl sonra bu kadar güçlü bir sol adayın çıkmasına da imkan tanımaz gibi. benim tahminim şöyle:

    istanbul:
    akp 42
    chp 35
    mhp 9

    YanıtlaSil
  18. Yurt geneli:
    AKP: %48
    CHP: %25
    MHP: %14
    DTP: %5

    İstanbul:
    AKP: %49
    CHP: %35
    MHP: %2
    DTP: %2

    YanıtlaSil
  19. hanımlar beyler,
    katılımınız gözlerimi yaşarttı. ellerinize sağlık! bulunduğunuz yerlerden de yerel bilgiler gönderseniz ne güzel olur. mesela alimay, kadıköylü gençler selami'nin yaptırdığı kolpa bisiklet yoluna olan şükranlarını sandığa yansıtacaklar mı? ege, akhisar'da durum nedir? mesela ben şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bremen'de yarın seçim olsa son yarım asırdır olduğu gibi yine sdp kazanır ve grüne ile koalisyon yapar. ama çatalca'yı sorarsanız, orada da bizimkiler büyük bir heyecanla chp'nin kazanacağını söylüyor ve bundan gurur duyuyorlar. halbuki ben biliyorum, chp kazanırsa genç parti'nin yokluğu sayesinde olacak!
    neyse yav, benim de yazasım varmış.
    bir de anketler açıklandı gördünüz mü; hiçbiri birbirini tutmuyor! mesela ankara hakkındaki verilerdeki fark şaka gibi!
    hala tahminde bulunmamış sessiz çoğunluk, sadece iki gününüz kaldı. haydi tahminler buraya!

    YanıtlaSil
  20. yurt geneli:
    akp %43
    chp %24
    mhp %10
    dtp %6


    istanbul:
    topbaş 48%
    kılıçdaroğlu 31%


    en çok merak ettirense ankara. "mansur yavaş" sürprizi çıkabilivmiş diyola, bilemem bu sürpriz ne kadar olası ama.

    YanıtlaSil
  21. tankutcum,
    kadıköy'de selami'nin aslında pek bir şey yapmasına gerek yok seçilebilmek için. yıllardır olduğu gibi sanıyorum kadıköy halkı kendisini yalnız bırakmayacaktır. kadıköylü gençler en çok akp'ye olan nefretlerini sandığa yansıtacaklar gibime geliyor. modalılar da genciyle yaşlısıyla aynı şekilde. bşb'nin moda iskelesi ve içki yasağı olaylarının da bunda çok büyük etkisi var tabii.

    YanıtlaSil
  22. üsküdar'dan gelişmeleri bildirmeme gerek yok heralde. büyük üstad levent kırca, üsküdar'ı güldürmeye geliyor. çünkü
    "karnı tok olanlar güler"
    ...
    seçilince de bütün otobüs duraklarında siyasi espriler görürüz heralde. "AVRUPA BİRLİĞİNE GİDEN OTOBÜS BU DURAKTAN MI GEÇECEK ACABA?" gibilerinden.

    YanıtlaSil
  23. Londra'da her sey sakin, G20'yi bekliyorlar. Gecenlerde sarisiz zipir muhafazakar vali Boris Jonhson benim de oturdugum, Ingiltere'nin en fakir ilcelerinden biri olan Tower Hamlets'da "Halkin Sorularini yanitliyoruz" etkinliginde, topladi Il Genel Meclisi'ni geldi, heyecanli heyecanli cevap verdi sorulara. Oturumu yoneten, Tower Hamlets'in valisi Isci Partili oldugu icin Boris'le arasi Ingiliz sarkazmindan gecilmiyor... Boris cocuk gibi heyecanlanip, halkin sordugu soru bitmeden soz kesip cevaplamaya basladikca, oturumu yoneten adam verdi de ayari verdi.

    Bunun Boris'in ve muhafazakarlarin Ingiltere'deki onlenemez yukselisine bir sekte vurdugunu sanmiyorum.

    Londra muhabiri bildirdi...

    YanıtlaSil
  24. haberini bu akşam aldığım bir uygulamaya göre yarın saat 00:00dan seçim bitimine kadar alkol satışı yasaklanmış. böylelikle levent kırca'nın üsküdar belediye başkanı olma şansı ortadan kalktı
    emrahozkan - üsküdar

    YanıtlaSil
  25. yurt geneli
    akp 39
    chp 27
    mhp 14
    dtp 4

    istanbul
    akp 38
    chp 32

    antalya
    akp 30
    chp 26
    mhp 19

    diyim ben de, zaten bi tahmin de bulunmassam tankut beni evinden kovmakla tehdit etti

    YanıtlaSil

başka bloglar: eş dost tanıdık ve sevgi saygı çerçevesi