20 Mayıs 2009

dayanamayıp taraf'a gönderdiğim mesaj:

Türkan Saylan'ın evinin aranması ile başlayan süreçte, Saylan, Saylan'ın hastalığı ve nihayetinde zamansız ve talihsiz ölümü ile ilgili yapılan haberlerde gazetemin üslubunu basiretsiz ve kabızca bulduğumu paylaşmak isterim. Özellikle bugünkü "obutuary" yazısı, sönük ve yetersizdir. Ergenekon sürecindeki usül hatalarının Saylan'ın ölümünün aniliğine muhtemel etkisi ile profesör Kaboğlu'nun özür çağrısının atlanmış olmasını hoş görmek çok zor.

mesaj bu kadardı. demem o ki; yani eş dost sohbetinde dönüp dolaşıp söylediğim şey şu ki; aslolan beşeri değerlerdir. politika, ideoloji, kültür, ya da insana ve topluma dair her sistem, değerler üzerine kuruludur. değerlendirmelerimizi yaparken başvurduğumuz genelgeçer ve/ya akademik kavramları da, bu değerleri berraklıkla ortaya çıkarmak üzere örgütlemek gerekir.
ilgisiz mi, yoksa naif mi buldunuz? iyi bari.

2 yorum:

  1. abi 21 mayısın vakit'ini okusana bir http://habervaktim.com/

    YanıtlaSil
  2. rasyonalite ve diyalektik gereği cepheleşiyoruz. vakit, benim daima karşı cephemdedir ve öyle de kalacaktır. ama, karşı cephenin, öteki tarafın, kötüsünü değil, iyisini muhatap almakta, kötüsünü değil, iyisini çoğaltmakta fayda var. baktım, okumaya tenezzül etmedim. nasıl ki flaş tv'yi seyretmiyorsam, öyle yani.
    frank zappa'nın da dediği gibi, dünyada iki tür müzik vardır; iyi müzik ve kötü müzik.

    YanıtlaSil

başka bloglar: eş dost tanıdık ve sevgi saygı çerçevesi