26 Ocak 2009

kişiler, fiyatlar, listeler

hangi akademisyenin ya da gazetecinin bilmemhangi yabancı kurumdan ne kadar para aldığına dair listeler dolaşıyor internette. iş o kadar saçmalaşabiliyor ki, avrupa birliği kurumlarına ya da unesco'ya sunulup kabul edilmiş projeler için alınan meblağlar bile sanki gayriahlaki ya da gizli saklı anlaşmalar sonucunda elde edilmiş gibi anlatılıyor. bazı gazetecilerin bir küfür gibi telaffuz etmekten büyük keyif aldıklarını fark ettiğim soros, hangi enstitüye ne kadar hibe etmiş falan diye fantaziler yapmak artık alışkanlıkları olmuş. şimdilik, bu tarz listeleri içeren metinlerdeki hakaretamiz ifadeleri ve böyle tevatüre sorup soruşturmadan kulak asanlarda özgür düşünce mevhumunun zerre kadar gelişmemiş olduğunu falan bir kenara bırakalım.

rica etsem yanıtlayabilir misiniz; türkiye cumhuriyeti'nden veya herhangi bir devletten para almak, uluslararası bir düşünce örgütünden ya da bir filantrofistten para almaktan niye daha iyi olsun? diyelim sudan hükümeti'nden para almak, sınır tanımayan marangozlar derneğinden destek almaktan daha mı ehvendir?

kimin nereden ne kadar para aldığını hiç ciddiye almayacak kadar saf olmayı savunacak değilim; ancak bir tartışma sırasında bunu argüman edecek kadar kabız olmayı anlamak da pek mümkün değil ya hu.

3 yorum:

  1. http://baskinoran.oran.name/baskin/r-87)Universiteli(R2-04-01-2009).rtf

    YanıtlaSil
  2. soros mevzusunu basit bir para al-ver iliskisinden daha detayli sorgulamak gerekiyor gibi geliyor bana. ama buna takilmak ne kadar dogru orasi tartisilir. nasreddin hoca demis ki : parayi veren, dudugu calar.

    YanıtlaSil
  3. salamlar ay balam
    ben azerbaycanda yaşırem
    yazmaç duvarınızı ilgiyle takip edirem
    tıpkın orhan banuk gibin yazırseniz,
    hoşçakalasanız

    YanıtlaSil

başka bloglar: eş dost tanıdık ve sevgi saygı çerçevesi