13 Ocak 2009

sünepeler falan

"Mahmut Bey gibi iyiler, yürekliler hep ölecek anlaşılan. Ne tuhaf, gavurlar kovulduktan sonra buralar tümden korkaklarla sünepelere kalacak."
yusuf atılgan'ın yarım kalan canistan romanından.

belki her şeyin gerçekten de bu kadar basit birer açıklaması vardır. bazen benim de böyle pratik olasım geliyor. dünyanın muhafazakarlaşmasının asıl sebebinin ortalama insan ömrünün uzaması olduğunu; ya da türkiye'de yükselen milliyetçiliğin geniş bir kitleyi teşkil eden televizyonsever ortayaşlı türklerin çocukluk nostaljilerinden kaynaklandığını düşündüğümdeki gibi.

2 yorum:

  1. The "Dude"ist approach to life
    Fuck it
    Let's Go Bowling

    YanıtlaSil
  2. kelimeleri tutumlu kullanmada annemin yillardir uyguladiği ev idaresinden bir parça bana geçmiş olsa bugün saniyorum daha çok yaziyor, ve bunalmaya daha az vakit buluyor olurdum. sünepeler falan başlığı on numara olmuş tankut, çok kral adamsin.
    bugün 3şeritli bir e5'te ortadan 60la gidiyordum, tali yoldan 6-7 tane göt göte araba firladi 70-80 hizla. aralarinda 1-2 metre mesafeyle hepsi birden sağ şeridi transit geçip ortaya firlayiverdi. gidin bana uzak bir yerde ölüverin bi zahmet. hiç kimse kendisini sağ şeride layık görmüyor istanbulda. bilmem burdan bir atilgan çikar mi. ben beceremiyorum dedim ama baştan.

    YanıtlaSil

başka bloglar: eş dost tanıdık ve sevgi saygı çerçevesi